Psykoterapimetoder

På Stockholms Psykoterapimottagning jobbar vi med ett fullständigt integrerat arbetssätt, dvs att vi inte delar upp olika terapimetoder utan vi har kunskap inom alla de verksamma och vetenskapligt utvärderade terapiformer som i dag används inom det psykoterapeutiska arbetet och all psykologisk behandling.

Ett övergripande mål inom all psykoterapi är att vi ska uppnå ökad kunskap och förståelse om oss själva och andra och att bearbeta upplevelser och händelser som vi varit med om.

En övertygelse som vi arbetar utifrån är att symptom är möjliga att förstå och att symtomen är sättet som vi och vår kropp signaler när något är fel. Vi märker även det genom att vi känner våra känslor som ibland kan vara svåra både att förstå och märka av. Ibland kan vi ha svårt att förstå varför vi känner så starkt inför vissa saker och tvärtom och ibland så känner vi känslor som inte riktigt hör ihop med det vi är med om just nu utan det kan beskrivas som en slags minnes känsla eller trigger av gammal upplevd känsla.

Medvetenheten och kunskapen om vad vi känner och hur är oerhört viktigt för oss för att må så bra som möjligt.

Vi arbetar med ett integrerat arbetssätt för att vi vet att människan är olika och att vi behöver anpassa oss efter det. Vi som psykoterapeuter behöver också använda oss av olika metoder under olika delar av terapin.

Om du ändå vill veta vilka olika metoder det finns och vad som är det utmärkande för var och en av dom så kan du läsa vidare kring våra olika metoder i menyn till vänster.